Brzi i ukusni prelivi za salatu, sa malo sastojaka, koje moćete napraviti lako i koristiti sa salatom po vašem izboru. Sve ove prelive možete pripremiti unapred i čuvati u frižideru i do nekoliko nedelja.
01. PRELIV SA MAKOM
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice jabukovog ili vinskog sirćeta
- 1 kašičica senfa
- pola kašičice maka
- polovina čena sitno seckanog belog luka
Pomešajte sve sastojke i preliv je gotov!
Probajte ovaj Recept za salatu sa spanaćem i jajima, sa prelivom od maka:
02. KLASIČAN BALSAMIKO PRELIV
- 2/3 šolje balsamiko sirćeta
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1/2 kašičice soli
- 1/4 kašičice bibera
Sipajte sve sastojke u teglicu ili čašu i dobro protresite da se sastojci sjedine. Čuvajte u frižideru.
03. BALSAMIKO I MALINE PRELIV
- 1 šolja malina
- 2/3 šolje balsamiko sirćeta
- 1/4 šolje maslinovog ulja
- 1 kašika meda
- 1 kašika šećera
- 1/2 kašičice soli
Maline i šećer pomešajte i ostavite da odstoje 10 minuta. Ugnječite ih viljuškom. Sipajte u teglu (ili flašicu) sa poklopcem, dodajte sirće, ulje, med i so. Poklopite teglu i dobro protresite da se sastojci sjedine. Čuvajte u frižideru.
Probajte ovaj Recept za salatu sa kozjim sirom i balsamiko i maline prelivom: