Brži i jednostavniji recept za ukusnu poslasticu teško ćete naći 🙂 Hrskavi krekeri, kremasti puter od kikirikija i čokolada, zadovoljiće svačiji ukus, bilo da imate iznenadne goste ili se vama i ukućanima jede nešto slatko.
Ukoliko želite posnu varijantu, koristite posne krekere i crnu čokoladu. Ukoliko imate poteškoća da pronađete posne krekere, možete ih uvek napraviti sami (recept možete videti ovde: Domaći krekeri) , takođe i posnu Domaću čokoladu možete napraviti sami, kao i Domaći puter od kikirija.
Ukoliko koristite kupovnu čokoladu, možete pogledati i Kako istopiti čokoladu na pari.
Sastojci
- 120 gr putera od kikirikija
- 30 krekera
- 200 gr čokolade (mlečna ili crna)
Način pripreme
- Polovinu krekera namažite puterom od kikirikija i preklopite drugom polovinom krekera.
- Ostavite u frižideru 15 minuta, da se malo stegne.
- Za to vreme istopite čokoladu na pari.
- Izvadite krekere i umačite ih u čokoladu, pa ih ređajte na poslužavnik ili tanjir, postavljen papirom za pečenje.
- Ostavite u frižideru nekoliko minuta, dok se čokolada ne stegne.