Hrskavi i slasni kroasani od samo 3 sastojka, koje možete pripremiti za samo nekoliko minuta. Ovako pripremljeni kroasani su odličan izbor za goste, dečije rodjendane ili doručak. Moj omiljeni namaz je Nutella, ali možete koristiti Euro-krem ili bilo koji drugi čokoladni namaz. Možete koristiti kupovnu Nutelu ali možete je i napraviti sami uz ovaj recept za Domaću Nutelu. Takođe možete koristiti i ovaj domaći Dzem od jagode ili džem po Vašem izboru.
Lisnato testo koje sam koristila je Smrznuto lisnato testo. Vi možete koristiti marku testa po izboru ili ga možete napraviti i sami. Ovde možete pronaći: Recept za lisnato testo od samo 4 sastojka.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 paket (500 gr) lisnatog testa, otkravljenog ali hladnog
- 200 gr Nutella namaza
- 1 jaje (plus 1 kašika vode)
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 180 C. Pripremite pleh, postavljen papirom za pečenje.
- Pospite radnu površinu sa malo brašna i odmotajte rolnu lisnatog testa. Izravnjajte ga oklagijom. Isecite trouglove oštrim nožem ili nožem za picu.
- Na svaki trouglić stavite po jednu kašiku Nutele i onda urolajte kroasan, počevši od najšireg dela ka vrhu.
- Stavite na pleh i lagano, prstima savite kroasan u oblik polu-meseca.
- U manjoj činiji umutite jaje sa kašikom vode i premažite kroasane.
- Pecite od 25 do 30 minuta ili dok kroasani ne porumene. Poslužite ih odmah ili ih možete čuvati u zatvorenoj kutiji do 3 dana.