Ukoliko ste ljubitelj kokosa, volećete ove, lake za pravljenje, kokos kolače. Možete ih poslužiti kao dezert ili užinu, same ili uz džem po vašem izboru.
Mleko u ovom receptu je kokosovo mleko ali se može koristiti i ovseno, bademovo ili kravlje mleko.
PRIJATNO!
Sastojci
- 250 gr brašna
- 3 kašičice sode bikarbone
- 1 kašičica soli
- 50 gr kokosovog ulja (u čvrstom stanju)
- 180 ml mleka (po izboru)
Način pripreme
- Ugrejte rernu na 220 C.
- U činiju ubacite brašno, sodu bikarbonu, i so.
- Dodajte kokosovo ulje i viljuškom ga ugnječite u brašno dok ne dobijete ujednačenu mrvičastu masu.
- Dodadjte melo dok masa ne postane mekano testo i ne lepi se za ivice činije. Mesite dovoljno dugo ali ne predugo.
- Spustite testo na sto, razvucite ga na 1.5cm debljine i modlom izdvojte kolače pa ih prenesite na pleh, postavljen papirom za pečenje.
- Pecite 10 minuta ili dok kolači ne porastu i malo porumene na vrhu.
- Možete ih servirati odmah ili kasnije.