Veoma ukusne i zdrave korpice sa čokoladom i puterom od kikirikija koje ćete rado praviti svaki put. Za ovaj recept vam je potreban pleh za mafine i papirne korpice. Ukoliko nemate pleh, možete koristiti i samo korpice, na poslužavniku, pošto nema pečenja.
Ove korpice su odličan Hrono dezert ili dezert za one koji su na ishrani bez glutena.
PRIJATNO!
Sastojci
- Gornji i donji deo:
- 175 g crne čokolade
- 50 g kokosovog ulja
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- Srednji deo:
- 120 g putera od kikirikija
- 85 g meda
- 2 kašike kokosovog ulja
Način pripreme
- Obložite pleh za mafine korpicama.
- 175 g crne čokolade i 50 g kokosovog ulja pomešajte i istopite na pari. Pogledajte ovde kako pravilno istopiti čokoladu na pari.
- Dodajte kašičicu vanila ekstrakta i dobro promešajte da dobijete kompaktnu masu.
- Pola tako pripremljene smesu sipajte u korpice a ostatak ostavite sa strane.
- Zamrznite korpice 15 minuta.
- U drugu šerpicu ubacite 120 g putera od kikirikija, 85 g meda i 2 kašike kokosovog ulja i dobro promešajte.
- Zagrejte na pari dok ne dobijete glatku, ujednačenu masu.
- Sipajte dobijenu masu preko zaleđene čokolade i vratite u friz jos 5 minuta.
- Izvadite i ostatak čokolade prelijte preko korpica.
- Ostavite korpice u frizu 1 sat a onda ih premestite u frižider i tu ih čuvajte do posluživanja.
2 komentara
Ovo su najlepse kikiriki cokoladne korpice koje sam jela, lak recept a ukusneeee… uvek kad ih pravim svi ih obozavaju!
Mnogo su dobre!