Evo jednog lakog i brzog recepta za posnu pitu sa spanaćem, idealnu za doručak, užinu ili večeru.
Za ovaj recept, ukoliko želite posnu varijantu, potrebni su vam posni beli sir i posni čedar sir ili kačkavalj. Moja preporuka su Viofast beli posni sir i Violife cheddar biljni sir. Za varijantu koja nije posna, koristite feta sir i kačkavalj.
PRIJATNO!
Sastojci
- 1 paket Frikom lisnatog testa (500 gr) - odmrznutog
- 150 gr bebi spanaća
- 150 gr belog sira (Viofast beli posni sir ili feta)
- 100 gr kačkavalja (biljnog ili mlečnog)
- 1 polovina glavice sitno seckanog crnog luka, srednje veličine
- 1 beli luk
- ZAČINI: so, biber i susam
Način pripreme
- Zagrejte malo ulja u tiganju pa propržite crni luk 5 minuta. Dodajte beli luk i propržite još 1 minut. Dodajte spanać i mešajte dok ne omekša i sva voda ne ispari.
- Ostavite da se ohladi, a zatim sitno iseckajte i prespite u posudu, posolite i pobiberite prema ukusu pa promešajte.
- U zasebnoj posudi, izmrvite beli sir i iscekajte čedar sir ili kačkavalj, ukoliko su u listićima ili ih izrendajte, ukoliko su u komadu, pa dodajte spanaću i sve dobro promešajte.
- 1 tablu lisnatog testa razvijte oklagijom pa isecite krajeve, tako da dobijete pravougaonik. Duž jedne njegove polovine pospite mešavinu koju ste napravili a drugu polovinu tanko premažite uljem. Počevši od dela gde je mešavina urolajte testo. Isecite na 4 manja pravougaonika.
- Stavite na podmazan pleh i pecite 20-25 minuta u rerni sa ventilatorom na 200C.
Ovaj recept je preuzet sa sajta: nadiashealthykitchen.com