Predivan, ukusan i zdrav veganski Bolonjeze sos, koji se lako priprema i još lakše jede 🙂 Odlično ide uz testaninu, pirinač ili krompir.
PRIJATNO!
Sastojci
- 300g skuvanog sočiva
- 500 ml paradajz sosa po izboru
- 2 paprike
- 10 srednjih listova bosiljka
Način pripreme
- Sočivo operite i očistite pa ostavite u vodi 2 do 3 sata pre kuvanja. Sipajte ga u novu vodu, malo posolite i kuvajte oko 20 min, nakon što voda proključa.
- Dok se sočivo kuva, očistite i isecite paprike na trake pa ih propržite na malo ulja u dubljem tiganju.
- Nakon što se paprike propže, dodajte paradajz sos i skuvano sočivo u tiganj, pa dinstajte 30 minuta, na tihoj vatri, kako bi sočivo dobro poprimilo ukuse.
- Dodajte listove bosiljka i poslužite sa omiljenom testaninom, pirinčem ili krompirom.