Zdravi brauni bez pečenja, koji će zadovoljiti potrebe i najvećih sladokusaca a istovremeno je zdrav i dobar za vas!
Za ovaj recept porebno je da pravilno istopite čokoladu na pari.
PRIJATNO!
Sastojci
- 200g (oko 12) urmi
- 120 ml (1/2 šolje) tahinija (možete koristiti i bademov puter ili kikiriki puter)
- 6 ravnih kašika kakao praha
- 1/4 kašičice soli
- 150 g tamne čokolade, rastopljene
Način pripreme
- Urme i tahini stavite u blender i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smesu.
- Dodajte kakao u prahu i so i ponovo uključite blender dok se sve ne sjedini.
- Smešu utisnite u kalup za torte obložen papirom za pečenje – najbolji je kalup za vekne veličine 22 × 12 cm ali može i neki drugi, slične veličine.
- Ostavite u zamrzivaču oko 30 minuta, a zatim isecite na 8 kvadrata. Ako želite, možete napraviti i manju verziju zalogaja.
- Istopite čokoladu i svaki brauni umočite u nju, a zatim stavite na dasku za seckanje obloženu papirom za pečenje i stavite u frižider dok se čokolada ne stegne.
- Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi ili u frižideru do 5 dana.
Ovaj recept je preuzet sa sajta: nadiashealthykitchen.com